Doula Mentorice

Uloga doule mentorice je da novoj douli bude podrška kroz prve sastanke sa klijentima kao i prve porode. Doula mentorica će kroz razgovor i savjetovanje novoj douli pružiti lakši ulazak u posao doule i moći će pružiti evaluaciju početnih iskustava. Nova doula mora preuzeti odgovornost da se javlja svojoj mentorici i na njoj je da pokuša iskoristiti najviše što može od tog odnosa.

Doula mentorica upoznaje svoju štićenicu kroz duboki razgovor o osobnim razlozima postajanja doule. Nakon svakog sastanka nove doule sa klijentom a pogotovo nakon poroda nova doula se javlja svojoj mentorici da dogovore sastanak da prođu kroz to novo iskustvo i odrade sve očekivane i neočekivane emocije koje su se javile tokom rada sa klijenticom.

Nakon nekoliko iskustava poroda koje je nova doula imala uz podršku mentorice završava se mentorstvo finalnim sastankom gdje mentorica daje pregled njenog rasta i razvoja kroz mentorstvo.

TKO SU DOULE MENTORICE?

Doula mentorica je tu da podupre i vodi novu doulu u djelotvornom istraživanju njezine uloge putem postavljanja pitanja, rasprave i razmišljanja o njenom radu. Doula mentorica će nastojati pomoći novoj douli na njenom putu prema tome da bude najbolja doula koja može biti.

Sve naše doula mentorice zadovoljavaju sljedećim uvjetima:

CIJENA MENTORSTVA

MENTORI

Anita

U mom životu ništa nije imalo toliko pozitivan utjecaj kao podrška žena koje su me okruživale. Za mene biti doula nije samo ograničeno na porođajnu godinu žene, nego na čitav život i sve situacije u kojima se nađemo na našem putu. Biti u prilici pomoći novim doulama da naprave prve korake i bodriti ih putem je smisao doula zajednice i moj veliki ponos. Veselim se svim novim doulama koje ću mentorirati i nadam se da ću biti dostojna vašeg povjerenja.

Sanja

„Tiha pratnja kroz trudnoću, na porodu i u danima babinja“ tako bi ja opisala sebe kao Doulu, ženu i mentoricu…. :) Otkako sam se prije četiri godine upustila u ovu čarobnu avanturu upoznala sam puno divnih ljudi, trudnica, njihovih partnera, baka, djedova, dječice i stekla puno novih prijatelja. Spoznala sam da su trudnoća, radost iščekivanja, rođenje djeteta i majčinstvo najljepši i najvažniji događaji u našem životu... Biti Doula divan je poziv koji daje prekrasan osjećaj koji nam teško može dati bilo koje drugo zanimanje stoga sam odlučila postati Doula mentorica svojim budućim kolegicama.

Tatjana

Moja misija doule je pružiti ženi u porodu podršku savjetom, informacijom, dodirom, masažom ili samo tihim prisustvom, sa željom da rođenje djeteta bude u skladu s ritmom Majke prirode. Polaznica sam prve generacije obuke za doule i iza mene je iskustvo prisustvovanja brojnim porodima. Kao doula mentorica biti ću uz tebe, draga kolegice, dok budeš stvarala vlastiti put postajanja doulom kakva želiš biti. Kao tvoja doula mentorica podijeliti ću s tobom svoja znanja i iskustva u svim onim trenutcima kada ti zatreba informacija ili podrška, kada budeš htjela podijeliti svoje utiske i proraditi svoje emocije i u trenutcima kada budeš htjela podijeliti radost zbog uspješnog poroda.

Jelena

Transformativno iskustvo prvog poroda, 2007. nadahnulo me da podržim druge žene u ostvarivanju osnažujućih iskustava rađanja. 2010. postajem doula završivši Paramanadoula obuku u Zagrebu.
Psihologinja sam, porođajna edukatorica i dugogodišnja joga praktikantica.
Poziv doule mijenja nas i pomaže nam rasti. Kao doula mentorica podržat ću te u tvom načinu i tvom putu u ovom posebnom pozivu. Biti ću tu za sva tvoja pitanja i pomoći ti svojim iskustvom i znanjem. Zajedno s tobom učiti ću i dalje jer znanje o porodu je znanje o životu a ta škola nema kraja.